De klacht over de vergankelijkheid van het menselijk leven in het Oude Testament tegen de achtergrond van andere Oudtestamentische en van oud-oosterse uitspraken inzake de vergankelijkheid - van’t Veld, Bertus (1985)
Proefschrift, Rijksuniversiteit te Utrecht. Promotor: С. van Leeuwen; 190-193: Zusammenfassung in deutscher Sprache. 33-44: Mesopotamische vergankelijkheidspassages: Gilgames, Adapa, Wijsheidsliteratuur; 45-47: Ugaritische en Hethitische vergankelijksheidpassages.